Connect with us

Administratie

IPOTEZĂ ŞOC. Primarii care au plecat la PSD ar putea să revină în PNL şi PDL

Published

on

ponta primari prefectura (3)

Ordonanţa 55 privind migraţia aleşilor locali ar putea avea efecte incredibile. Declarată neconstituţională, această ordonanţă i-ar putea readuce pe primarii care au plecat în luna octombrie la PSD, înapoi în PNL şi PDL.

O altă variantă vehiculată este aceea că primarii care au plecat la PSD, îşi vor pierde mandatele şi se vor organiza alegeri anticipate. Deputatul liberal Costel Şoptică susţine că indiferent de decizia care va fi luată, primarii care au plecat la PSD nu vor mai fi reprimiţi în PNL.

„Pentru mine este o nouă distracţie, marca PSD. Ca deputat votez într-un fel iar ca prim-ministru votez altfel. La aşa ton dat de acolo, aşa ordonanţă şi aşa răspuns. Nu vorbim de aspectul moral. Doar pentru această ordonanţă meritau să piardă alegerile. Din punctul meu de vedere s-a legiferat un furt. Oamenii au votat ca PNL-ul să aibă şapte consilieri la Darabani şi nu doi. Eu am spus încă din momentul în care s-a votat această ordonanţă că ea nu este constituţională”, a spus deputatul Costel Şoptică.

„Noi nu o să primim pe nimeni înapoi. Să-şi piardă sănătoşi mandatele. Dacă oamenii cred că ăştia merită din nou aleşi, să-i aleagă. Eu mă îndoiesc. Mai este o variantă discutată. Dacă a căzut ordonanţa, toţi acei aleşi nu îşi pierd mandatele şi ei revin la partidele din care au făcut parte în momentul alegerilor. Practic ei ar reveni la PNL şi PDL iar aceste partide vor decide. Toţi cei din PNL am decis că nu mai avem nevoie de aceşti oameni care au plecat. Vom căuta oameni de 30-40 de ani care vor să facă politică în localitatea lor”, a adăugat parlamentarul PNL.

În judeţul Botoşani, 11 primari PDL şi PNL au plecat la PSD. În cazul în care se vor organiza alegeri anticipate, aceştia vor candida din partea social democraţilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad