Connect with us

Sanatate

Peste 450 de persoane au ajuns la Urgenţe în ultimele trei zile

Published

on

spitalpacientiupu

In ajunul Craciunului, dar si in cele doua zile ale sarbatorii, sute de botosaneni au mancat in exces si au baut alcool , dar nu s-au gandit la consecinte. Asa se face ca peste 450 de persoane au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente, chiar in zilele in care ar fi trebuit sa se bucure alaturi de familie.

Printre aceste cazuri sunt si oameni care, dupa ce au baut peste masura, s-au luat la bataie cu prietenii de pahar si au ajuns direct pe patul de spital. In total au fost 20 de agresiuni, sapte pacienti fiind internati pe sectiile Spitalului Judetean, iar unul a fost transferat la Iasi. Este vorba de un barbat de 33 de ani din judetul Botosani, care a fost injunghiat in zona toracelului. Omul se afla sub influenta alcoolului cand a fost adus la spital, drept pentru care nu se stie deocamdata imprejurarile in care s-a produs incidentul. El a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Din cele peste 450 de cazuri, 101 au fost internate.

“Dintre pacientii ajunsi la urgente, acestia aveau patologii legate de excese alimentare. Un numar semnificativ de pacienti ajunsi in  Unitatea Primire Urgente a fost din cauza exceselor de consum de bauturi  alcoolice, sau etilism acut, ori anumite traumatisme pe fondul consumului de alcool”, a spus un medic din Unitatea de Primiri Urgente.

Medicii recomanda botosanenilor sa manance cu  moderatie si sa se limiteze in privinta alcoolului.

Cadrele medicale se asteapta si astazi, in a treia zi de Craciun la astfel de cazuri in urgenta. In plus, si in perioada Anului Nou, numarul persoanelor care vor ajunge in camera de garda va fi, cel mai sigur, unul semnificativ, ca si in anii precedenti.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad