Connect with us

National

Elicopterele SMURD au din nou permis sa zboare

Published

on

elicopter smurd (2)

Elicopterele SMURD au primit permis sa reia activitatea dupa ce accidentul de la Siutghiol a dus la oprirea zborurilor si verificarea tuturor aeronavelor, transmite MAI, citat de Agerpres. Activitatea a fost reluată din Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi, Galaţi, Craiova şi Arad, excepţie făcând punctul din Constanţa.

Comunicatul mai arata ca investigaţiile preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 la Siutghiol efectuate de reprezentanţii fabricanţilor Airbus Helicopters Germania şi Turbomeca Franţa, au demonstrat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului iar din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol.

În aceste condiţii, în cursul zilei de joi, o primă misiune a unui elicopter SMURD Bucureşti are loc în judeţul Constanţa pentru a aduce la spitalul Marie Curie din Bucureşti o fetiţă de 1 an şi 3 luni cu insuficienţă renală cronică.

Reamintim ca data de 15 decembrie, în conformitate cu procedurile interne, ca măsură de siguranţă, 9 elicoptere SMURD de tipul celui implicat în accident au fost oprite de la zbor.

În această perioadă, misiunile aeromedicale de tip SMURD au fost asigurate, în limita posibilităţilor, de celelalte aeronave aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, precum şi de alte capabilităţi asigurate de către Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa: HOTNEWS

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad