Connect with us

National

Pericol la GRANIȚA României: Filiera TERORISTĂ din Balcani!

Published

on

isis harta

Zona balcanică a devenit cel mai important punct de tranzit pentru străinii care doresc să lupte alături de ISIS în Irak și Siria. În ultimele luni, autoritățile din Bosnia, Kosovo și Bulgaria au arestat mai mulți cetățeni străni bănuiți că lucrează pentru ISIS.

Într-o încercare recentă de a stăvili fluxul de militanți, poliția din Bulgaria a reținut trei persoane căutate de autoritățile spaniole pentru activități teoriste. Cei trei se aflau în tranzit spre Siris pentru a se taberei jihadiștilor.

Agenția de securitate bulgară a declarat marți că cei trei suspecți au fost reținuți la granița cu Turcia. Doi dintre ei sunt marocani, iar unul, brazilian, scrie International Business Times.

Islamiști din toată lumea, precum cei trei, vin în Europa și apoi se îndreaptă spre Balcani pentru a trece frontiera în Turcia și de acolo, mai departe, spre zona frontului. Autoritățile de la Rabat au declarat că peste 2000 de cetățeni marocani luptă acum alături de ISIS: majoritatea lor au trecut prin Filiera Balcanică. Ambasadorul Madridului în Irak a declarat în noiembrie că aproximativ 100 de cetățeni spanioli luptă în tabăra jihadiștilor.

Citeşte mai mult pe EVZ.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad