Connect with us

Auto

TIMBRUL DE MEDIU. Modificări pentru recuperarea taxei AUTO. DOCUMENTE NECESARE!

Published

on

masini parcate

In situatia in care pentru un autovehicul s-a platit in Romania taxa de poluare, taxa pentru emisiile poluante sau timbrul de mediu, instantele nu au dispus restituirea acestora, iar autoturismul este scos ulterior din parcul auto national, ultimul proprietar poate sa solicite organului fiscal competent restituirea valorii reziduale de timbrului, se mentioneaza in HG nr. 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu.

Conform OUG nr. 9/2013,valoarea reziduala a timbrului reprezinta suma care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national, calculata in baza legislatiei dupa care s‐a stabilit cuantumul taxei datorate la momentul inmatricularii, in lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul inmatricularii sau transcrierii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul rulat, folosindu‐se varsta vehiculului de la momentul scoaterii din parcul auto national, scrie avocatnet.ro.

Pentru a recupera valoarea reziduala a timbrului de mediu, ultimul proprietar al autovehiculului trebuie sa depuna la organul fiscal competent o cerere, la care trebuie sa anexeze trei documente, respectiv:

  • copia cartii de identitate a vehiculului, certificata de lucratorul serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, cu mentiunea radierii pentru export;
  • certificat de radiere pentru export emis de serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculari a vehiculelor, in original si copie;
  • documentul care atesta faptul ca autovehiculul a fost transferat in alt stat, respectiv factura/contractul de vanzare – cumparare sau declaratia vamala de export, dupa caz, in original si copie.

Aceste documente urmeaza sa aiba inscrisa o mentiune specifica, dupa cum se precizeaza intr-un proiect de hotarare pentru modificarea HG nr. 88/2013, lansat ieri in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad