Connect with us

Sanatate

INCREDIBIL 4500 de carduri de sănătate emise morţilor din Botoşani

Published

on

card sanatate

Nu mai putin de 4.500 de carduri de sanatate au facut cale intoarsa la Casa Judeţeană de Asigurari din Botosani după care au fost returnate la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Motivul? Persoanele care ar fi trebuit sa intre in posesia lor au decedat. De altfel, alte 10.500 de carduri au ajuns la Casa de Sanatate pentru ca fie postasii nu i-au gasit acasa pe asigurati, ori pur si simplu oamenii au refuzat sa semneze pentru card.

“In cazul celor 10.500 de cazuri returnate, factorul postal s-a prezentat de doua ori la domiciliul asiguratului, a lasat aviz de fiecare data in usa si nicio persoana nu s-a prezentat la posta pentru a ridica cardul. Cum asiguratul nu s-a prezentat la posta,cardurile au fost returnate la noi”, a spus Costel Lupascu, director Casa de Asigurari de Sanatate Botosani.

In judetul Botosani au fost distribuite pana in prezent 211.000 de carduri de sanatate, dintr-un total de 227.259 de carduri.

Ceea ce trebuie sa stie botosanenii ca fara acest card de sanatate nu vor avea acces gratuit la spitalizari si nici nu vor putea beneficia de retete gratuite din farmacie. Botosanenii care au intrat in posesia cardului de sanatate trebuie sa isi faca o programare la medicul de familie ca sa si-l activeze. In plus, medicii trebuie sa-si achizitioneze cititoare de carduri in perioada imediat urmatoare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad