Connect with us

Economic

Două investiţii private, de milioane de euro, sunt pe cale să se realizeze într-o comună din judeţul Botoşani

Published

on

Money seized by German customs agency Zoll during anti-money laundering operation is displayed before agency's annual statistics news conference in Berlin

Judeţul Botoşani devine atractiv pentru investitorii străini chiar dacă din punct de vedere geografic nu stă foarte bine iar infrastructura rutieră este la pământ. Mai mulţi oameni de afaceri străini sunt în negocieri cu autorităţile locale din judeţ pentru a demara investiţii de ordinul milioanelor de euro.

În comuna Vlăsineşti, sunt şanse mari ca anul viitor să demareze două investiţii importante care ar duce la înfiinţarea de noi locuri de muncă şi ar suplimenta bugetul local. Primarul comunei Vlăsineşti ne-a spus că de mai mult timp este în discuţii cu cei doi investitori  şi că le va oferi atât teren cât şi facilităţi fiscale. Acesta doreşte ca la limita comunei Vlăsineşti cu oraşul Săveni să realizeze o zonă industrială în care să atragă investitori străini şi români.

Lucian Trufin, primar Vlasinesti

„Este o zonă între oraşul Săveni şi comuna Vlăsineşti unde avem condiţii prielnice pentru a promova investiţii. De când sunt primar s-au relizat trei investiţii noi, investiţii pe fonduri europene, care au creat locuri de muncă şi care aduc venituri la bugetul comunei. Suntem în discuţii şi cu alţi investitori cărora să le oferim facilităţi fiscale astfel încât să vină şi să investească în comuna Vlăsineşti. Vorbim despre investiţii în agricultură, zootehnie, în servicii, în producţie. Suntem în discuţie cu o firmă din Italia care îşi doreşte să deschidă o fabrică de procesare a tot ceea ce înseamnă oleaginoase pentru a produce ulei la rece. Suntem în discuţie şi cu o altă societate care îşi doreşte să investească într-o centrală de producţie energie electrică şi termică dar va folosi ca materie primă vegetaţie şi culturi speciale. Vrem să dezvoltăm partea de zootehnie şi procesare produselor agricole. Vor fi câteva zeci de locuri de muncă în plus”, ne-a spus Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti.

Paradoxal, forţa de muncă ar putea reprezenta o problemă, în următorii ani, în comuna Vlăsineşti. Peste 300 de tineri din Vlăsineşti plecaţi în străinătate iar şansele ca aceştia să revină acasă sunt minime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad