Connect with us

Sport

FC Botoşani încheie anul 2014 cu toate datoriile plătite la bugetul statului şi fotbalişti

Published

on

fcbotosani-steaua (6)

FC Botoşani este unul dintre cluburile de Liga I care nu va avea niciun fel de probleme în ceea ce priveşte obţinerea licenţei pentru sezonul următor. Mai mult, conducătorii clubului FC Botoşani spun că în momentul depunerii dosarului , vor fi îndeplinite condiţiile inclusiv pentru licenţa UEFA care dă posibilitatea de a juca în cupele europene.

Valeriu Iftime, principalul finanţator al FC Botoşani, a contractat un credit bancar în valoare de 2,5 milioane de lei din care a plătit ratele restante la contractele jucătorilor şi datoriile la bugetul statului. În aceste condiţii, FC Botoşani este una din puţinele echipe care încheie anul 2014 cu plăţile aproape la zi.

„FC Botoşani încheie anul aproape fără datorii. Am dat peste un milion de lei la bugetul statului, am plătit salariile fotbaliştilor care mai înseamnă în un milion şi ceva de lei. Am mai plătit ceva şi la furnizori. S-ar putea să mai rămână ultima primă de plătit dar o vom plăti când revin fotbaliştii la pregătire. Am adunat ceva datorii, am avut conturile blocate, dar am rezolvat problema prin acel împrumut de 2,5 milioane de lei”, a spus Valeriu Iftime.

La ora actuală, mai multe cluburi din Liga I se confruntă cu mari probleme financiare şi chiar dacă se vor salva de la retrogradare, riscă să nu primească licenţa pentru a evolua şi în următorul sezon pe prima scenă a fotbalului românesc. Probleme sunt şi la echipele din prima jumătate a clasamentului. Dinamo este în continuare în insolvenţă, la Petrolul au descins procurorii iar patronii sunt în arest, la CFR Cluj incertitudinea persistă, iar în această iarnă ar putea pleca mai mulţi jucători. Nici la Steaua şi nici la Astra nu este foarte multă linişte după ratarea calificării în primăvara europeană. O parte dintre titularii celor două formaţii ar putea pleca în această iarnă. Deocamdată, doar la Craiova şi Tg. Mureş lucrurile par a fi în grafic dar nu se ştie cât va dura liniştea deoarece s-au investit sume uriaşe în ultimul an, inclusiv din bani publici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad