Connect with us

Administratie

Proiect de împădurire a 70 de hectare. VEZI unde

Published

on

impaduriri

Primăriile din judeţul Botoşani încep să se orienteze din ce în ce mai mult către proiecte de împădurire a terenurilor degradate. După Vlăsineşti şi Ungureni, o altă primărie din judeţul Botoşani va investi în împăduriri.

Primăria comunei Răchiţi lucrează la un proiect şi încearcă să obţină finanţarea necesară pentru a împăduri circa 70 de hectare de teren degradat. Este vorba de 60 de hectare de pădure în localitatea Costeşti şi 10 hecate în Răchiţi.

„Lucrăm la un proiect pentru împădurire. Avem terenuri degradate care în prezent sunt concesionate crescătorilor de animale. Avem aproximativ 60 de hectare la Costeşti şi 10 hectare la Roşiori. Încercăm să obţinem o finanţare pentru a împăduri cele 70 de hectare”, a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

În plus, primăria Răchiţi intenţionează să realizeze perdele forestiere în zonele cu risc de înzăpezire a drumurilor. Deja s-a luat legătura cu proprietarii terenurilor iar unii dintre aceştia şi-au dat acordul pentru realizarea acestor perdele forestiere.

„Am făcut demersuri, am discutat cu unii cetăţeni din comună pentru a realiza acele perdele forestiere în zonele unde se înzăpezesc drumurile. Avem un drum la Costeşti, unul la Răchiţi şi drumul naţional de la Răchiţi la Staţiunea Popăuţi care se înzăpezesc. Am luat legătura cu persoanele care teren în aceste zone şi unii dintre ei au fost de acord. Vom face demersuri la Direcţia Silvică pentru a putea realiza aceste perdele forestiere”, a adăugat primarul comunei Răchiţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad