Connect with us

Evenimente

Proiectil descoperit la un depozit de fier vechi

Published

on

pompieri

Un proiectil de artilerie, cal. 120 mm, a fost descoperit ieri, în timpul unui instructaj al pirotehnicienilor botoşăneni la un operator economic care comercializează fier vechi, în oraşul Flămânzi.

Elementul de muniţie a fost găsit pe rampa de sortare, chiar în timp ce specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani le explicau angajaţilor modul de comportare la descoperirea muniţiei rămase neexplodată din timpul conflictelor militare.

Echipa pirotehnică a inspectoratului a ridicat proiectilul şi l-a transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară. Elementul de muniţie prezenta pericol în contact cu o sursă de căldură.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad