Connect with us

Administratie

Primăria Răchiţi a solicitat guvernului bani pentru refacerea şcolii distruse de incendiu

Published

on

incendiu scoala rachiti1

Executivul primăriei Răchiţi deja a făcut demersuri pentru reabilitarea şcolii distruse în noaptea de 4 spre 5 decembrie, într-un incendiu izbucnit de la un frigider. Primăria comunei Răchiţi încearcă să obţină despăgubiri de la firma de asigurări dar şi fonduri de la guvern.

„Şcoala este asigurată. Au venit cei de la asigurări. Avem asigurate atât clădirea cât şi bunurile. Au venit imediat după incendiu. Noi suntem cu banii la zi, le plătim asigurarea. Dacă nu eram asiguraţi, nu aveam cu ce reconstrui. Noi sperăm ca la începutul anului viitor să încasăm banii de la asigurator. Între timp, noi am solicitat Ministerului Dezvoltării şi Ministerului de Interne un sprijin financiar pentru a începe cât mai repede refacerea şcolii”, a spus Gheorhe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Cât priveşte valoarea pagubelor, acestea sunt estimate la 7,5 miliarde de lei vechi. Practic, şcoala trebuie refăcută în totalitate deoarece au rămas doar zidurile.

„Proiectul de reabilitare a şcolii a fost în valoare de aproape nouă miliarde de lei vechi. În urma constatărilor făcute şi a primelor evaluări, refacerea şcolii ar costa în jur de 7,5 miliarde de lei vechi. Nu ne-au rămas decât zidurile. Trebuie refăcut acoperişul, gresie, tencuieli. Trebuie făcută o expertiză în ceea ce priveşte structura de rezistenţă”, a adăugat primarul comunei Răchiţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad