Connect with us

Administratie

Un nou mod de a face deszăpezire. VEZI cum evită primarii contractele de miliarde de le vechi cu firmele specializate

Published

on

deszapezire

Din ce în ce mai multe primării din judeţul Botoşani au făcut tot felul de înţelegeri cu agenţii economici din comune sau oraşe iar în cazul în care se impune, aceştia intervin pentru a deszăpezi drumurile. Astfel, primăriile din judeţul Botoşani fac economii de sute de milioane sau chiar miliarde de lei vechi.

La o astfel de metodă a apelat şi primarul oraşului Săveni. De mai mulţi ani, acesta lucrează cu agenţii economici din zonă şi de câte ori este nevoie, oamenii de afaceri îşi pun la dispoziţie utilajele necesare pentru deszăpezirea drumurilor. Relu Tîrzioru susţine că pe parcursul anului nu le solicită sponsorizări pentru tot felul de evenimente ci preferă să apeleze în perioada de iarnă când pot apărea mari probleme.

„În oraşul Săveni ne-am făcut treaba tot mai bine şi sunt convins că nici anul ăsta nu vom avea mari probleme indiferent de cantitatea de zăpadă. Avem un sistem foarte bun, degajăm tot ce înseamnă drumuri, trotuare şi transportăm zăpada în afara oraşului. Fiecare om care are utilaje, le pune gratuit la dispoziţia primăriei. Primăria suportă costurile legate de combustibil. Pentru a fi asiguraţi noi facem şi nişte contracte dar nişte contracte foarte mici de 10.000-20.000 de lei. Nu le cer sponsorizări, nu pun presiune pe dumnealor. În schimb, iarna facem câte un comitet pentru situaţii de urgenţă, participă toată lumea şi sunt foarte receptivi şi ne dau o mână de ajutor”, ne-a spus Relu Tîrzioru.

În acelaşi timp, primarul oraşului Săveni susţine că maniera de lucru a celor care coordonează activitatea de deszăpezire este una greşită. El consideră că nu ar trebui să se lucreze în momentul în care viscoleşte deoarece se cheltuiesc inutil banii. Cât priveşte plantarea de perdele forestiere, Relu Tîrzioru spune că este aproape imposibil deoarece terenurile au fost retrocedate iar proprietarii nu acceptă.

„Împotriva naturii, nu te poţi pune. Nu poţi să îndepărtezi zăpada când viscoleşte. Ar trebui să nu mai consumăm inutil combustibilul. Să aşteptăm să se aşeze vremea şi să maximizăm eforturile pe care le face. Cât priveşte perdelele forestiere, acestea putea fi realizate după 1990, înainte de retrocedarea terenurilor. De la drum şi până la proprietatea omului trebuia să fie măcar 12 metri astfel încât să realizezi perdele forestiere, să lărgeşti drumul, să poţi veni cu o conductă. S-a retrocedat până în buza drumului şi acum vrem să facem perdele forestiere”, a adăugat primarul oraşului Săveni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad