Connect with us

Administratie

INVESTIŢII de peste şase milioane de euro într-un oraş din judeţul Botoşani

Published

on

Strada Primaverii asfaltare (11)

2015 se anunţă un an foarte bun pentru unul dintre oraşele judeţului Botoşani. Autorităţile locale spun că patru obiective foarte importante vor demara în cursul anului viitor. Este vorba de modernizarea mai multor străzi, construcţia unui bloc ANL şi a unei săli de sport plus modernizarea casei de cultură.

În ultimii ani, oraşul Darabani a rămas mult în urmă din punct de vedere al investiţiilor. Nu a beneficiat de fonduri europene iar fondurile guvernamentale au fost prea puţine. Între timp, primăria oraşului Darabani a reuşit să obţină anumite finanţări iar anul viitor ar putea demara proiecte în valoare de peste şase milioane de euro.

„Prioritatea numărul unu este asfaltarea străzilor incluse în proiect. Este vorba de 11,2 kilometri. Valoarea este de aproximativ patru milioane de euro iar finanţarea vine de la guvern. În primă fază, avem banii pentru caietul de sarcini şi scoaterea la licitaţie urmând ca banii pentru lucrare să-i primim în mai multe etape. Din 2015 începem asfaltarea”, a spus Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani care a adăugat că în 2015 va demara construcţia a 24 de locuinţe ANL. „În primă fază este vorba de 24 de locuinţe ANL urmând ca în a doua etapă să se construiască încă 24”, a adăugat primarul oraşului Darabani.

În afara clor două proiecte, în 2015 va demara reabilitarea casei de cultură şi ar putea începe construcţia unei săli de sport cu o capacitate de 180 de locuri.

Pentru a putea realiza aceste investiţii şi pentru a avea cofinanţarea necesară, primăria Darabani va apela la un credit bancar.

„2015 va fi un an foarte greu dar în acelaşi timp va fi benefic pentru cetăţenii noştri. Deja am avut discuţii în Consiliul Local. Vom face un credit bancar pentru a avea cofinanţarea necesară la aceste proiecte. Doar din bugetul local şi din sumele de echilibrare, nu vom avea bani pentru cofinanţare”, a mai afirmat primarul oraşului Darabani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad