Connect with us

Sport

Valeriu Iftime propune primăriei un megaproiect pe 10-15 ani

Published

on

valeriuiftime birou920

Omul de afaceri Valeriu Iftime, principalul finanţator al FC Botoşani, propune primăriei un proiect pe termen de 10-15 ani. Un astfel de proiect a mai fost implementat de către autorităţile locale din Franţa şi a avut mare succes.

Este vorba de modernizarea în etape a stadionului. Valeriu Iftime spune că ar trebui demarat un proiect pe 10-15 ani iar toate forţele politice să fie de acord. Omul de afaceri susţine că în Franţa s-au modernizat multe stadioane în acest fel iar acum arată la standardele cerute de UEFA.

„Până acum nu avem ce spune de domnul primar. Banii tot eu i-am dat pentru că nu am luat banii nici modernizare şi nici pe nocturnă. Am luat o rată şi trebuie să plătească în trei-patru ani. Am împrumutat din bancă. Asta e realitatea. Pentru anul viitor, proiectul trebuie făcut de acum, dăm drumul la licitaţie şi nu facem ca la nebuni, în ultima săptămână… ”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat:

„Ar trebui să ne gândim la condiţii europene. Am văzut stadioane de genul ăsta, s-a scos pista şi au făcut tribune. Sunt stadioane în Franţa care au fost modernizate în 15 ani dar cu un proiect bine gândit. Decât să stai la peluza Nord de nici nu vezi fotbaliştii, renunţ la pista de atletism, facem o peluză nouă. Eu îi înţeleg pe oamenii care nu vin la meci, la zece noaptea, la minus trei grade, să stea la peluză. Nu ştie cine joacă pe stadion. Poţi construi o bijuterie de stadion la toate facilităţile europene. Aici trebuie o asumare politică. Trebuie să ai puterea de a te gândi pe viitor. Nu mă gândesc la salariul de mâine, la voturile de poimâine. Mă gândesc la un lucru care rămâne în urma mea”.

La ora actuală, stadionul Municipal din Botoşani îndeplineşte condiţii pentru disputarea meciurilor din liga I. În cazul în care echipa fanion a judeţului va face performanţă şi se va califica în cupele europene, meciurile de pe teren propriu va trebui să le dispute pe alte stadioane.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad