Connect with us

Economic

Preţul petrolului, la un MINIM istoric. Motorina în România mai scumpă decât în Germania

Published

on

benzinarie mediafaxfotoovidiumicsik

Preţul petrolului Brent cu livrare în ianuarie a coborât luni la 67,35 de dolari pe baril, cel mai jos nivel din octombrie 2009 până în prezent, după ce mai multe bănci au redus prognoza de creştere a preţului petrolului pentru anul viitor.

Prăbușirea prețului petrolului pe piața internațională nu i-a ajutat foarte mult pe români, care plătesc, în continuare, printre cele mai mari prețuri din UE pentru motorină, scrie Money.ro.

Practic, după introducerea supraacizei pe litrul de carburant, începând cu cel de-al doilea trimestru al acestui an, menține prețul motorinei la niveluri ridicate comparativ cu alte state europene. Și, chiar dacă prețul pentru un litru de carburant diesel comercializat la benzinăriile autohtone s-a redus din vară, pe fondul ieftinirii țițeiului, același lucru s-a întâmplat și în alte state membre.

Un litru de motorina costa, în România, pe data de 1 decembrie, aproape 1,297 euro, în scădere cu aproximativ 8,8% față de începutul lunii iunie 2014, când se cifra la circa 1,422 euro, conform datelor oficiale centralizate la nivel european în Oil Bulletin.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad