Connect with us

Economic

Direcţia Silvică Botoşani nu va avea brazi la vânzare

Published

on

directia silvica botosani

Botoşănenii nu îşi vor putea achiziţiona brazi de la Direcţia Silvică, înaintea Crăciunului. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Botoşani spun că nu vor primi brazi de la Suceava sau din alte zone ale ţării. În plus, nu vor mai fi nici acei pini care în alţi ani erau tăiaţi din pădurile judeţului.

Gheorghe Rusu, directorul Direcţiei Silvice Botoşani, spune că ar putea fi comercializaţi brazi doar în condiţiile în care vor fi consfiscări în cantităţi mari. Angajaţii Direcţiei Silvice vor demara în perioada următoare mai multe controale împreună cu poliţiştii, atât în pieţe cât şi pe drumurile naţionale.

„Singurii brazi pe care îi vom comercializa sunt cei din confiscări. Nu avem repartiţie. În alţi ani era repartiţie, primeam 300-400 de la Suceava. Nici măcar pentru angajaţii Direcţiei Silvice nu avem anul acesta. În acest an nu mai avem nici măcar molidul din judeţul Botoşani. A fost atacat de ipide, mulţi copaci s-au uscat iar alţii au fost tăiaţi”, ne-a spus Gheorghe Rusu, directorul Direcţiei Silvice Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad