Connect with us

Sanatate

Numărul bolnavilor de cancer creşte alarmant în judeţul Botoşani. 130 de cazuri descoperite lunar

Published

on

spital analize1

La Botosani, numarul bolnavilor de cancer creste ingrijorator de la o luna la alta. Lunar, cate 130 de botosaneni afla de la medici ca sufera de aceasta cumplita maladie.Unii dintre ei combat boala cu operatie si chimioterapie, altii se rezuma la rugaciune ori tratamente naturiste.

Diagnosticati cu diverse forme de cancer, multi din acestia se afla in ultimele stadii ale bolii. De exemplu, in primul semestru al acestui an, Sectia si Cabinetul de Oncologie de la Spitalul Judetean au inregistrat 824 de cazuri noi de cancer, 480 de bolnavi din mediul rural si 344 din urban. Din numarul total de bolnavi luati in evidenta, 345 sunt femei.

Cele mai multe cazuri de cancer, 106, au fost bronhopulmonare. Medicii spun ca numarul bolnavilor de cancer este ingrijorator, iar cauza o reprezinta stilul de viata dezordonat si fumatul. In evidentele cabinetului de oncologie Botosani, au fost diagnosticate in acest an si 44 de cazuri de femei cu cancer de col uterin.

“Au fost diagnosticate 44 de cazuri de cancer de col uterin, 56 de cazuri de cancer de piele, 50 de cazuri de cancer de prostata. La acestea se adauga 58 de pacienti cu cancer de san, 35 cu cancer de stomac si 70 de pacienti cu cancer colorectal”, a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Avand in vedere cresterea numarului de noi cazuri de cancer, medicii le recomanda botosanenilor sa treaca mai des pe la spital pentru analize si investigatii medicale. Cancerul depistat in faza incipienta poate fi tratat in proportie de 90 la suta.Obezitatea poate fi un factor de risc pentru cancerul la prostata, colon, rect, uter, ovare si san. Mancarea bogata in grasimi poate mari riscul aparitiei cancerului la prostata, colon, rect sau uter. De altfel, toate tipurile de tutun pot provoca cancerul.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad