Connect with us

Auto

Revoluţia RCA a scos oamenii în stradă. Cu cât s-ar putea scumpi poliţele auto obligatorii anul viitor

Published

on

accident audi5

Poliţele RCA s-ar putea scumpi, de anul viitor, cu 15-30%. Motivul: companiile de asigurări nu vor mai putea acoperi, din 2015, pierderile suferite pe segmentul poliţelor RCA din veniturile obţinute pe alte categorii de asigurări. Prevederea este cuprinsă într-o normă emisă recent de arbitrul asigurărilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Scumpirea poliţelor RCA din ultima perioadă a scos marţi în stradă aproape 200 de persoane. Cu lozinci de tipul “ASF, nu uita/ RCA e spaga ta” şi “ASF ai sugrumat/ Un popor asigurat”, cei care au protestat în faţa sediului arbitrului pieţei asigurărilor au fost reprezentanţi ai Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Mitingul a fost declanşat de “nemulţumirea generalizată a celor aproape 5 milioane de asiguraţi” faţă de abuzurile practicate de ASF şi asigurători, potrivit ASSAI. În replică, arbitrul asigurărilor a precizat că tarifele RCA sunt stabilite de fiecare companie de asigurare şi doar notificate Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În prezent, piaţa asigurărilor se află într-un dezechilibru din cauză că asiguratorii plătesc, în medie, 117 lei la 100 lei încasaţi de la clienţi din prima de asigurare RCA.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad