Connect with us

National

A treia RECTIFICARE BUGETARĂ, APROBATĂ. Ce instituţii primesc mai mulţi bani

Published

on

bani foto shutterstock

Este în desfăşurare şedinţa de Guvern în care s-a aprobat a treia rectificare bugetară din acest an. Bugetele a 11 instituţii se vor suplimenta, iar premierul susţine că banii în plus provin din creştere economică. Sunt şi tăieri de fonduri. Rămân cu bani mai puţini Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, Parlamentul şi Preşedinţia.

A treia rectificare bugetară din acest an a fost aprobată în şedinţa de astăzi a Guvernului, prin derogare de la legea care interzice efectuarea a mai mult de două rectificări pe an şi nu mai târziu de 30 noiembrie.

Rectificarea bugerară încalcă mai multe prevederi legale şi arată incapacitatea Guvernului de programare şi execuţie a bugetului, privind în special investiţiile, potrivit Consiliului Fiscal, care arată, totodată, că plata în avans a unor drepturi salariale nu va reduce presiunile pe bugetul pe 2015.

“Consiliul fiscal consideră că decizia Guvernului de a opera o a treia rectificare bugetară, încâlcând în mod flagrant prevederile legilor în vigoare relevante (pe care le suspendă temporar printr-o ordonanţă de urgenţă), este dovada unei evidente incapacităţi administrative de programare şi execuţie a bugetului, în special a cheltuielor de investitii. În plus, este dificil de înţeles oportunitatea achitării în avans a drepturilor salariale restante comparativ cu eşalonarea programată iniţial prin apelul la o multitudine de încălcări ale regulilor fiscale statuate prin legile în vigoare, în condiţiile în care apare drept puţin probabil ca aceasta să uşureze construcţia bugetară pentru anul 2015 din perspectiva SEC 2010, relevantă din perspectiva angajamentelor ce decurg din calitatea de stat membru al Uniunii Europene şi din prevederile Pactului de Creştere şi Stabilitate şi Compactului Fiscal”, arată Consiliul Fiscal.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad