Connect with us

Evenimente

Mii de botoşăneni au sărbătorit Ziua Naţională a României în stradă. Paradă cu tunuri, autospeciale şi maşini de intervenţie, depuneri coroane şi fasole cu cârnaţi GALERIE FOTO

Published

on

ziua nationala colaj

Autorităţile locale au organizat ceva mai bine manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Faţă de anii trecuţi, acum s-a organizat o paradă la carea au asistat mii de botoşăneni. Tunuri, blindate, autospeciale ale ISU, trupele de intervenţie ale Poliţiei şi Jandarmeriei au trecut prin faţa miilor de botoşăneni ieşiţi în stradă.

Manifestările au debutat în Centrul Istoric al municipiului Botoşani unde un sobor de preoţi au ţinut o slujbă. Au urmat alocuţiunile reprezentanţilor Ministerului Apărării şi ale oficialităţilor locale după care a avut loc depunerea de coroane. Militarii, poliţiştii şi jandarmii şi angajaţii ISU au plecat în pas de defilare către Calea Naţională şi apoi pe strada Marchian. În jurul orei 12.00 a început o paradă militară care a fost urmărită de mii de botoşăneni care s-au arătat încântaţi de ceea ce văd. Angajaţii Ministerului Apărării şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne au trecut pe rând prin faţa botoşănenilor. Au urmat blindatele, camioanele şi tunurile armatei, maşinile de intervenţie ale Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

După terminarea paradei, conducerea ISU le-a făcut o surpriză copiilor. I-a lăsat să urce în ambulanţele SMURD şi în autospecialele de stingere a incendiilor după care i-a plimbat prin municipiul Botoşani.

În Centrul Vechi, botoşănenii au avut ocazia să servească fasole cu cârnaţi. Faţă de anii trecuţi, numărul celor care au venit pentru porţia de fasole cu cârnaţi oferită de primărie a fost ceva mai scăzut. Foarte mulţi dintre cei care au asistat la manifestările din Centrul Vechi au plecat să vadă parada de pe strada Cuza Vodă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad