Connect with us

Politica

1000 de stegulețe tricolore pentru botoșăneni

Published

on

ziua nationala a Romaniei 2014 (79)

Astăzi, 1 decembrie 2014, românii sărbătoresc Ziua Națională, 96 de ani de la Proclamația de la Alba Iulia, care consfințea unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Palamentarii social democrați – senatorul Doina Federovici și deputatul Tamara Ciofu – au întâmpinat ziua de 1 decembrie într-un mod mai original: au pregătit participanților la ceremonia care a marcat ziua Marii Uniri 1000 de stegulețe  tricolore. Aceste stegulețe au fost confecționate de către tinerii din echipa Partidului Social Democrat și de către doamnele din Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate.

Manifestările dedicate Marii Uniri au început la ora 10:00, la monumentul închinat eroilor din Primul Război Mondial iar fiecare persoană care a luat parte la acţiunile din Piaţa 1 Decembrie 1918 din Centrul Vechi a primit câte un steguleț.

„1 decembrie reprezintă un moment deosebit în istoria României. În fiecare an dorim să facem ceva special, să fim cât mai aproape de botoșănenii care serbează Ziua Națională și să le urăm LA MULTI ANI! într-un mod inedit. Ne dorim să păstrăm și să transmitem mai departe spiritul acestei sărbători, care a reprezentat un punct de cotitură extrem de important în istoria patriei noastre. Mesajul pe care-l transmitem astăzi tuturor românilor este unul de unitate, într-o zi în care trebuie să fim mândri de trecutul nostru, mândri de ceea ce suntem azi, mândri de ceea ce putem deveni” au declarat inițiatoarele acestei acțiuni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad