Connect with us

Sanatate

Explozie a cazurilor de diabet în Botoşani. Aproximativ 14.000 de persoane suferă de această boală

Published

on

pacient perfuzie spital

Specialistii din Botosani trag un semnal de alarma din cauza numarului tot mai mare de botosaneni care sufera de diabet, cu mult mai mare decat acum 20 de ani. La nivelul judetului Botosani, in evidenta centrului judetean de diabet si boli metabolice se afla in evidenta aproape 14.000 de pacienti diabetici.

Drept pentru care Ordinul Asistentilor Medicali din Botosani a organizat, astazi, un simpozion pe aceasta tema, cu ocazia Zilei Mondiale de lupta impotriva diabetului, din luna noiembrie.

“Prevalenta diabetului este in crestere, in momentul de fata in judetul Botosani sunt aproximativ 14.000 de pacienti diabetici. Acest  simpozion organizat de ordinul asistentilor medicali este o pledoarie pentru un mod de viata sanatos, care inseamna exercitii fizice regulate, evitarea consumuluide alimente nesanatoase, estimarea anuala a nivelului de zahar din sagne, dupa varsta de 35 de ani, dar si mentinerea greutatii in limite normale, pentru ca obezitatea si diabetul merg mana in mana”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Numai anul trecut, la Botosani, peste 800 de persoane au aflat ca sufera de diabet. Romania ocupa locul doi in Europa in ceea ce priveste numarul de bolnavi de diabet.

sectia diabet

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad