Connect with us

Sanatate

INCREDIBIL În Spitalul Judeţean Botoşani nu există nici măcar agocalmin sau paracetamol. DE CE MAI PLĂTIM ASIGURĂREA DE SĂNĂTATE?

Published

on

spital tratament2

Au plătit zeci de milioane de lei la asigurările de sănătate iar când au ajuns la Spitalul Judeţean pentru a fi trataţi, li s-a spus că în cea mai mare unitate medicală din judeţul Botoşani nu există medicamente.

Medicii care lucreza in unitatea medicala au tras un semnal de alarma si au spus ca multe medicamente lipsesc din farmacia spitalului. Problema este ca au fost situatii in care nu s-a gasit un paracetamol sau o fiola de agolcamin. De suferit au pacientii internati care sunt nevoiti sa scoata bani din portofel ca sa-si cumpere pastile, dupa ce tot ei au cotizat o viata intreaga la fondul de sanatate.

Situatia a fost scoata la iveala de medicul sef de pe sectia medicala II, Maria Branza, care sustine ca se confrunta cu aceste lipsuri de mai bine de o luna. Iar, pe sectie sunt multi bolnavi care nu isi permit sa cumpere medicamente de care au nevoie ca sa se faca sanatosi.

medic maria branza

“Sunt multi care nu au cu ce sa isi cumpere si este foarte neplacut cand iti vine o urgenta si nu ai cum sa cupezi o durere, o febra sau o urgenta majora, o alergie. Si nu e vorba de  medicamente foarte costisitoare, ci cele uzuale. Sa va dau un exemplu: o tableta de paracetamol. Am avut garda in care nu am avut un paracetamol comprimat sau o fiola de algocalmin. Astfel de chestii mie mi se par inacceptabile. Trebuie sa recunoastem ca avem probleme foarte serioase in acest sens”, a spus Maria Branza, medic sef sectia medicala II.

Managerul unitatii medicale cunoaste realitatea crunta si sustine ca furnizorii de medicamente au refuzat sa le livreze tratamentele necesare din cauza datoriilor inregistrate de spital catre acestia. Acum ca unitatea a primit bani de la Ministerul Sanatatii, situatia este pe cale de a se imbunatati.

“Cand am discutat cu furnizorii au motivat ca suntem rau-platnici si nu mai au incredere sa livreze. Primind suma de 7 milioane de lei eu sunt cu platile la sfarsitul lunii august si sper sa nu mai avem probleme din momentul de fata cu frunizarea de medicamente”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad