Connect with us

Interviu

INTERVIU Relu Tîrzioru: „Ţurcanu pierde cât de repede partidul. Eu ştiu doi-trei care îl vânează şi ştiu că va fi co-preşedinte un alt liberal”

Published

on

Relu Tirzioru (3)

Într-un interviu acordat pentru Botoşani Online, fostul liberal Relu Tîrzioru a acceptat să vorbească despre plecarea sa din PNL, despre ruperea relaţiei pe care a avut-o cu Florin Ţurcanu, despre trecerea sa la PSD şi despre modul cum  i-a convins pe oamenii din Săveni să nu mai voteze săgeata şi să voteze trandafirii.

Rezultatul la alegerile prezidenţiale îl consideraţi o victorie personală obţinută în faţa lui Florin Ţurcanu?

Nu o luăm ca o victorie personală. Eu tot timpul mi-am făcut treaba acolo unde am fost pus să o fac. Nu am înţeles niciodată de ce cei care nu susţin o anumită categorie de interese, sunt consideraţi trădători. Sunt oameni care nu-şi pot apăra interesele comunităţilor pe care le administrează din cauza unor oameni care vin şi zic că sunt comunişti. În diaspora şi în Ardeal, Klaus Iohannis a câştigat şi cu 80%. Ei ştiu să-şi apere interesele. La noi, dacă vrem să ne apărăm interesele suntem proşti, comunişti, inculţi.

Cât aţi fost la PNL, liberalii câştigau alegerile cu 70%. Acum aţi trecut la PSD şi aţi obţinut acelaşi procent pentru social democraţi. Cum i-aţi convins pe oameni să-şi schimbe opţiunea?

Eu am vorbit cu mulţi dintre locuitorii oraşului Săveni. Primarul trebuie susţinut din toate punctele de vedere. Dacă cineva are semne de întrebare asupra primarului, ar trebui să nu-l voteze la alegerile locale. E o prostie că suntem de stânga sau de dreapta. Dacă ne uităm şi în spatele lui Ponta şi lui Iohannis vedem aceleaşi caricaturi, aceeaşi oameni care fac politică într-un mod dezastruos. În spatele lui Iohannis am văzut persoanele care au asuprit locuitorii României. Eu nu am ce să-mi reproşez. Cunosc oameni care vin şi spun de mine că sunt trădător iar ei au fost la cinci partide. Eu am fost cooptat la PRM să-i sprijin pe oamenii ăia. Aveam o relaţie de prietenie cu domnul Codreanu, cu Mihai Ştefan. Apoi mi-am ales singur opţiunea mea politică. Se chema PNL. Eu am fost dat afară de la liberali pentru că am penalizat atitudinea lui Crin Antonescu când partidul a trecut într-o noapte de la ALDE la PPE. Am şi eu dreptul la opine. Lui Ţurcanu i-a fost frică să nu fac vreun puci în partid şi am fost dat afară. Eu am fost liberal şi o să mor liberal, chiar dacă sunt într-o altă barcă.

vosganian,relu tirzioru

De ce s-a rupt relaţia dintre Relu Tîrzioru şi Florin Ţurcanu?

Eu am fost unul dintre susţinătorii lui Florin Ţurcanu. Nu pot spune că nu regret. Dezamăgirea este pe măsură. Nu a reuşit să demonstreze că poate conduce un judeţ. El nu a reuşit să se ridice la nivelul unui conducător, mai ales pe o asemenea funcţie. Pălăria e mult mai mare. Eu credeam că o să fie un om dintre oameni şi o să reuşească să facă ceva pentru judeţul ăsta. I-a marginalizat pe toţi şi probabil într-un viitor foarte apropiat, PNL-ul va fi condus doar de pedelişti. Din ce am auzit, domnul Ţurcanu nu va mai fi. Trăim cea mai mare dramă a judeţului Botoşani. Eu am luat nişte atitudini publice. Ne uităm la managementul deşeurilor. La proiectul de apă nu o să mai fie timp fizic să-l finalizeze până în decembrie  2015. Mie mi se pare un fel de subminare a economiei. Dacă nu ai apă, nu poţi aduce investitori şi nu poţi face o grămadă de lucruri. Eu fac o licitaţie în două săptămâni iar ei nu pot face în doi ani.

Mulţi primari au trecut la PSD pentru că aveau nevoie de bani pentru proiecte. Dumneavoastră aţi avut acelaşi motiv?

Să vă uitaţi la ce prestaţie are Andrei Dolineaschi, la ce prestaţie are Doina Federovici. Sunt oameni de cuvânt, oameni cu care poţi dialoga, cu care poţi construi ceva, fără jocuri de culise. Noi trebuie să fim priviţi ca nişte parteneri serioşi, nu doar în alegeri. Când vine un ciclu electoral, dintr-o dată toţi primarii sunt foarte buni. Oamenii politici trebuie să vadă cine le-a fost aproape după revoluţie. Eu cred că Victor Ponta le-a fost aproape. A realizat investiţia drumului Suceava-Botoşani. Judeţul Botoşani putea să câştige mult mai mult dacă domnul Ţurcanu înţelegea că poate să se folosească de imaginea lui Andrei Dolineaschi, dacă domnul Ţurcanu înţelegea că mai presus de interesele lui personale şi politice sunt interesele cetăţenilor judeţului Botoşani. Garantez că aveam mai multe drumuri modernizate, garantez că ar fi crescut numărul locurilor de muncă şi ar fi fost mult mai multe lucruri. A blocat judeţul Botoşani şi a făcut din el un SRL de familie. Pe funcţii au fost promovaţi în mare parte membri de familie. Au mai rămas Sorescu şi Iliuţă dar şi ei au fost sacrificaţi. Pe Bursuc şi pe Nechifor i-a sacrificat. A încercat să-i recupereze în al 12-lea ceas. La fel a făcut şi cu mine. El partidul îl pierde cât de repede. Eu ştiu doi-trei care îl vânează şi ştiu că va fi co-preşedinte un alt liberal.

„Eu nu am nicio problemă cu Florin Ţurcanu. Lucrul ăsta nu l-a înţeles el. Eram un om care îl sfătuiam de bine. Ca drept dovadă, s-a văzut ce prestaţie jalnică a avut după ce doi-trei oameni ne-am luat mâna de pe el. Vedem că doamna Roxana care din păcate este parlamentar de Săveni, comunică doar pe faceebok. Toată ziua postează, ăla e bun, ăla e rău. E o politică de grădiniţă. E cea mai joasă imagine pe care o poate avea un parlamentar în România”

Relu Tirzioru (1)

Intenţionaţi să fiţi la fel de activ în PSD aşa cum aţi fost în PNL?

Nu ştiu cât o să mi se ceară. Eu ofer atât cât pot eu dacă mi se cere.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad