Connect with us

Educatie

Carnavalul toamnei sărbătorit de licuricii Grădiniţei nr. 4 Botoşani la Biblioteca Judeţeană M.Eminescu

Published

on

copii gradinita

Unul dintre cele mai colorate şi aromate anotimpuri, toamna,  a fost sărbătorit cu mare entuziasm la Biblioteca Judeşeană ,,M.Eminescu” Botoşani,de preşcolarii de la Grădiniţa nr. 4 ,,Licurici”- structură a Şcolii Gimnaziale ,,Sf.Maria” Botoşani, sub forma unei sărbători, a unui “carnaval” al toamnei.

Acest carnaval reprezintă evaluarea proiectului “Toamna cea bogată”, făcând parte din tema anuală de studiu „Când, cum şi de ce se întâmplă”.  Cu această ocazie, într-un decor de toamnă, preşcolarii au prezentat atât creaţii plastice constând în desene, picturi, colaje sugerând aspecte de toamnă, cât şi  costumaţii de carnaval specifice toamnei:legume şi fructe, au cântat şi dansat  pentru părinţii prezenţi la spectacol, care i-au răsplătit cu multe aplauze. Sufletele evenimentului au fost  d-nele educatoare Nela Miron, Dorica Rusu şi Eugenia Baltariu care au reuşit să transforme această activitate de evaluare într-un adevărat carnaval al toamnei, spre bucuria micuţilor şi a părinţilor. Cei mici şi-au etalat costumele speciale care au fost atracţia evenimentului. Astfel, costumele viu colorate, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa copiilor, încununate de aprecierea şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea acestui carnaval ce cu siguranţă va rămâne în amintirea celor mici Organizatorii au dat dovadă de creativitate, dar şi de spirit ecologic, când prichindeii s-au prins într-un antrenant dans al costumelor cu materiale din natură. Copiii au fost încântaţi, pentru că au devenit artişti,costumându-se în tot felul de personaje din poveşti sau personaje ale naturii, din grădina de legume, din livada cu fructe, din grădina cu flori şi etalandu-şi aptitudinile de dansatori. Evenimentul a fost şi un bun prilej pentru grupele de preșcolari să-și prezinte lucrările despre toamnă, în cadrul expoziției ,,Toamna în culori”.După prezentarea programului artistic,,Acum e toamnă, da!”, a paradei costumelor  şi vizitarea expoziţiei cu lucrări plastice, copii au fost răsplătiţi  de părinţii cu bunătăţi specifice acestui anotimp: fructe de toamnă, prăjituri cu fructe, de toamnă, dulceţuri şi multe alte delicii..

„Este o manifestare cu tradiţie în cadrul unităţii noastre, un carnaval pe care noi îl sărbătorim în fiecare an. Prin diversitatea activităţilor cu preşcolarii pe parcursul desfăşurării proiectului tematic,,Toamna cea bogată”, le-am oferit copiilor contexte de joc şi învăţare prin care au făcut achiziţii importante şi prin care şi-au putut valorifica cunoştinţele si deprinderile. Această acţiune s-a dorit a fi un feed-back al activităţilor desfaşurate pe parcursul proiectului , precum şi al interesului manifestat de copii pentru cunoaşterea mediului înconjurător”, a declarat  prof. Nela Miron responsabil de structură – Grădiniţa nr. 4 ,,Licurici” Botoşani.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad