Connect with us

Sanatate

Pacienţi programaţi la tratament peste o lună la Spitalul de Recuperare Botoşani

Published

on

spitalul de recuperare

Sute de pacienti din Botosani sunt trecuti pe listele de asteptare de la Spitalul de Recuperare pentru ca in saloane nu mai sunt locuri. Incaperile sunt ocupate de bolnavi si imediat ce se elibereaza un pat, acesta este ocupat de unul din botosanenii aflati pe liste. Sunt persoane care asteapta si cate o luna jumatate ca sa intre la tratament.

Medicii sustin ca in aceasta perioada unitatea medicala este foarte aglomerata, dat fiind si faptul ca multi oameni au terminat cu treburile la camp si vin sa se caute de sanatate. Cum spitalul are o capacitate de 195 de locuri, tot ceea ce depaseste este programat in functie de solicitari. Exceptie fac numai urgentele.

“Intr-adevar programarile la noi se fac pe o luna jumatate. Probleme nu au fost pentru ca, deja, pacientii sunt obisnuiti cu asemenea proceduri la noi in unitate. Adresabilitatea este destul de mare in perioada aceasta, iar majoritatea pacientilor sunt de varsta a treia. Ei au prestat pana acum anumite servicii la domicilii care i-au fortat fizic”, a declarat Elena Boghian, director medical Spitalul de Recuperare.
Lunar, cate 500 de pacienti sunt tratati in Spitalul de Recuperare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad