Connect with us

Auto

Neștiutorii de carte, liber la șofat

Published

on

masini vanzare

Neştiutorii de carte vor putea şofa în continuare. În Comisia de Administratie a fost respins un proiect de lege privind interzicerea accesului celor care nu au elementare cunoștințe de carte pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice. Argumentul parlamentarilor PSD, inițiatori ai legii, că o asemenea măsura ar reduce numărul de accidente, nu a convins.

În Comisia de Administraţie, dezbaterile au fost contradictorii. „Acest proiect este profund discriminatoriu, pentru ca elimină din start pe cei care pot fi autodidacți”, a declarat senatorul PDL Emil Marius Pașcan.

„Pe șoselele României sunt conducători cu permis care nu știu să scrie și să citească și ăștia îi omoară pe cei care știu să scrie și să citească. Ce facem cu ei?”, a întrebat senatorul PSD Ion Simeon Purec.

Reprezentanţii Guvernului, care au dat aviz negativ proiectului, au explicat în comisie că documentul este redundant, dat fiind faptul ca şi prin actualele prevederi pot fi identificate persoanele neştiutoare de carte.

Citeşte mai mult pe DIGI24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad