Connect with us

National

Cutremur în fotbal. Procurorii DIICOT au descins la Petrolul. Anchetatorii vorbesc de grup infracţional organizat şi estimează un prejudiciu de peste 15 milioane €. Patronul Dan Capră, dus cu mascaţii la audieri

Published

on

petrolul - fc botosani

Clubul Petrolul Ploieşti a intrat în atenţia procurorilor DIICOT. Anchetatorii suspectează că s-au comis infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform DIICOT, prejudiciul se ridică la peste 15 milioane de euro şi ar fi fost realizat prin sume mari de bani care au intrat în club şi asupra cărora s-au operat deduceri ilegale de TVA. Patronul Dan Capră a fost luat cu mascaţii de acasă şi dus să dea declaraţii, iar casa i-a fost percheziţionată. De asemenea, percheziţii s-au efectuat şi la sediul clubului Petrolul.

Alături de patronul Dan Capră, mascaţii i-au dus la audieri şi pe fratele acestuia, Nicolae Capră, şi pe Marius Bucuroiu, directorul economic al clubului Petrolul. Procurorii susţin că inclusiv soţiile celor doi fraţi sunt implicate în infracţiuni, deţinând firme prin care s-au derulat diverse operaţiuni financiare fictive. Cele două femei sunt, la fel ca şi soţii lor, la sediul DIICOT Ploieşti.

În acelaşi dosar se efectuează „percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”.

Citeşte mai mult pe Prosport.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad