Connect with us

Economic

Gazul se poate scumpi cu 35% de la 1 ianuarie 2015

Published

on

gaze-aragaz-ovidiu-dumitru-matiu

Deputatul PSD, Iulian Iancu, a declarat că prețul la gaz ar putea crește cu 35% începând cu 1 ianuarie 2015.

Gazele s-ar putea scumpi cu 35% de la 1 ianuarie. Afirmaţia a fost făcută în urmă cu puţin timp de deputatul Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Servicii şi Industrii.

”Creșterea ar putea fi cauzată de liberalizarea pieței gazelor. Fără o intervenție imediată, prețul va crește. Creșterea ar discrimina consumatorii care dețin o centrală termică. Liberalizarea la noi a fost extinsă până în 2021”, a spus Iulian Iancu, cel care este și președintele Comisiei de Industrii.

Pe de altă parte, în luna septembrie, Guvernul anunța va suspenda pe termen nedeterminat liberalizarea preţului gazelor naturale produse în România şi destinate consumului populaţiei şi va prelungi cu cel puţin doi ani şi jumătate dereglementarea pieţei gazelor pentru companii, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. “Problema suportabilităţii preţului gazelor de către populaţie devine îngrijorătoare. Pentru companii, liberalizarea este aproape de final conform calendarului, dar vrem să prelungim termenul. Suntem în momentul în care trebuie să începem să propunem măsuri”, a afirmat Nicolescu, într-o conferinţă, scrie Mediafax.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad