Connect with us

Economic

Direcţia Silvică Botoşani a pierdut 300.000 de dolari anual. VEZI din ce cauză

Published

on

directia silvica botosani

Timp de mai mulţi ani, Direcţia Silvică Botoşani a obţinut venituri substanţiale din alte activităţi decât cea de bază şi anume valorificarea masei lemnoase. În anii trecuţi se făceau exporturi de fructe de pădure, iepuri şi împletituri care aduceau venituri de sute de mii de dolari.

În momentul de faţă a mai rămas doar exportul fructelor de pădure care aduce în conturile Direcţiei Silvice Botoşani câteva zeci de mii de euro. Cea mai profitabilă afacere era exportul de împletituri. Veneau 200.000-300.000 de dolari şi foarte important existau circa 100.000 de locuri de muncă timp de câteva luni pe an.

Din păcate, s-a renunţat la această activitate, s-au distrus atelierele de împletituri din judeţul Botoşani iar răchităriile au fost defrişate.

Aflat la al doilea mandat la conducerea Direcţiei Silvice, Gheorghe Rusu spune că este aproape imposibil ca acele ateliere de împletituri să fie redeschise.

„După ce am plecat eu, în doi-trei ani au fost închise acele ateliere de împletituri. Răchităriile au fost defrişate. Nu mai putem relua pentru că nu mai avem nici materia primă. Poate şi piaţa a căzut. Acele ateliere aduceau venituri, erau locuri de muncă în anumite zone. Aveam la Cotu-Copălău, la Truşeşti şi în zona Dorohoi. Prelucram undeva la 300 de tone de răchită pe an. Făceam 200.000-300.000 de dolari din exportul de împletituri. Erau aproape 100 de muncitori”, a spus Gheorghe Rusu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad