Connect with us

Administratie

Deputaţii au adoptat tacit un proiect care limitează mandatele primarilor

Published

on

ponta primari prefectura (1)

Aleşii locali mai au dreptul la doar două mandate succesive. E iniţiativa legislativă aprobată tacit de Camera Deputaţilor care prevede că primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali sau judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate la rând. Cum era de aşteptat, vestea nu a fost primită prea bine de primarii aflaţi în funcţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi vede legea ca o îngrădire a dreptului electoral.

“Orice lege care îngrădeşte o anumită continuitate în funcţii ar fi binevenită. Din punct de vedere al legislaţiei europene si exista o hotarare CEDO care spune ca o asemenea initiativa este o ingradire a dreptului electoral .
Nu poate intra in discutie. Se pare ca a trecut prin acord tacit de Camera Deputatilor. Dreptul de a alege si de a fi ales nu poate fi negociat.”, spune Nicolae Bacalbașa, preşedinte Consiliul Judeţean Galaţi.

“Deocamdată în Constituţie nu este stipulat lucrul acesta. Momentul in care se va stipula lucrul acesta, va fi constitutionala. In constitutie se specifica ca un presedinte poate sa fie doar doua mandate. In rest, este stipulat dreptul de a alege si de a fi ales. Deci este împotriva constituţiei şi probabil nu va primi aviz constituţional.”, spune Dan Sararu, primar Şirineasa.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad