Connect with us

Sanatate

INCREDIBIL Chirurgii botoşăneni operează cu aparatură veche de zeci de ani

Published

on

medici americani (12)

Lipsuri de neimaginat la Spitalul Judetean de Urgenta. Medicii care lucreaza in cea mai mare unitate medicala din judeţul Botoşani au tras un semnal de alarma si au scos in evidenta faptul ca sunt nevoiti sa isi faca treaba cu aparatura veche de cateva decenii.

Cum spitalul nu are bani, iar Ministerul Sanatatii nu a alocat fonduri pentru echipamente medicale, slabe sunt sansele ca acestea sa fie inlocuite in curand cu altele performante, exact ca in spitalele din Europa sau chiar din România.

“Avem intr-adevar in acest sector nevoi mari. In primul rand dorim un aparat Roentgen cu brat C mobil pentru a putea face anumite interventii chirurgicale. De acest aparat este nevoie in cadrul salii de operatie. De asemenea, este nevoie de o platforma de sigilare vasculara si poate o trusa noua de laparoscopie”, a declarat Silvia Tighiliu, medic sef sectia de chirurgie.

Spitalul Judeţean Botoşani are o echipa de chirurgi bine pregătiţi şi apreciaţi pentru ceea ce reuşesc să facă în condiţiile în care nu au cu ce lucra.

“Noi avem o echipa chirurgicala tanara cu noutati aduse la zi in domeniul chirurgiei si ne dorim ca sa avem si aparatura necesara sa putem face lucruri bune”, a adaugat Silvia Tighiliu.

Sefii unitatii medicale au facut o lista cu echipamentele necesare, doar ca trebuie sa primeasca acceptul si fondurile necesare de la Ministerul Sanatatii.

“Trebuie sa ne ocupam ,sa ne deplasam la Bucuresti si sa obtinem aparatura medicala strict necesara. Listele au fost intocmite cu cele necesare,” a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Nevoie de aparatura medicala noua este in toate sectiile spitalului judetean. Ministerul Sanatatii trebuie sa suporte costurile cu echipamentele medicale in proportie de 95%, restul de 5% fiind suportati de Consiliul Judetean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad