Connect with us

Social

Casa de Pensii a găsit o soluţie în cazul pictorului botoşănean obligat să restituie peste 20 de milioane de lei vechi pentru că a vândut legat opt tablouri

Published

on

silviu babii (1)

În urmă cu două zile, Botoşani Online a prezentat cazul unui pictor botoşănean care a rămas fără pensia de handicap deoarece a vândut legal opt tablouri. Între timp, reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii au făcut verificări şi au găsit soluţia legală prin care pictorul Silviu Babii îşi poate recupera banii şi poate vinde tablouri fără niciun fel de problemă.

În urma verificărilor şi a discuţiilor cu Silviu Babii, conducerea Casei de Pensii Botoşani a precizat că pictorul botoşănean îşi va primi toţi banii care i-au fost opriţi până acum din pensie. Mai mult, el îşi va recupera şi banii de la Finanţe deoarece nu trebuia să plătească CAS-ul deoarece este pensionar.

Marius Budăi, directorul Casei Judeţene de Pensii a precizat că problema ţine exclusiv de angajator (galeria de artă prin intermediul căreia s-au vândut tablourile) şi că Silviu Babii îşi poate recupera banii.

„El mi-a spus ieri că sunt venituri pe drepturi de autor. Eu l-am sfătuit să ia legătura cu angajatorul, să-i facă rectificativă la 112, să depună la Finanţe şi vină la mine cu o adresă oficială. În acel moment îi anulez decizia de debit şi îi dăm banii înapoi. Pe drepturi de autor, angajatorul nu trebuia să-l mai prindă în 112. Având calitate de pensionar, el nu trebuia să mai fie asigurat. Nu trebuia să-i oprească ăia 10,8%, în acel moment nu îmi apărea mie în 112 şi eu nu-i făceam debit. Eu l-am consiliat pe om cu privire la ceea ce are de făcut. Pe drepturi de autor, poate vinde tablourile şi nu există niciun risc”, ne-a spus Marius Budăi, directorul Casei Judeţene de Pensii.

În urmă cu două zile, Botoşani Online a prezentat cazul pictorului Silviu Babii, în vârstă de 37 de ani, care suferă de o boală gravă. Are distrofie musculară progresivă, este pensionat pe caz de boală şi are o pensie de circa 300 de lei lunar. Pentru a putea supravieţui, Silviu şi-a vândut o parte dintre tablouri dar pentru că a obţinut un venit legal, Casa de Pensii Botoşani l-a pus să restituie peste 20 de milioane de lei vechi care înseamnă pensia pe aproape opt luni.

Citeşte: Un pictor botoşănean a ajuns bătaia de joc a statului român. Trebuie să restituie pensia de handicap pentru că a vândut legal opt tablouri

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad