Connect with us

Administratie

Căminul din Roşiori s-a prăbuşit şi va fi reconstruit de la zero

Published

on

camin prabusit rosiori2

Primăria Răchiţi beneficiază de un proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii prin care se vor reabilita căminele culturale din Răchiţi şi Roşiori. Dacă la Răchiţi lucrarea este în grafic, la Roşiori au apărut probleme deoarece în momentul în care constructorul a intervenit, o parte din clădire s-a prăbuşit.

Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi, spune că proiectantul a dat două soluţii pentru căminul cultural de la Roşiori. Una era consolidarea iar a doua demolarea şi construirea unei noi clădiri. Constructorul a încercat prima variantă dar în momentul în care a început să lucreze, o parte din cămin s-a prăbuşit.

„La ambele cămine se lucrează. Termenul de execuţie este cinci luni. Pe 22 martie ar trebui finalizate. Ţinând cont de iarnă, probabil se va prelungi termenul. Cel târziu în iunie-iulie vor fi finalizate. La Roşiori s-au dat două soluţii. Una era de consolidare şi modernizare. Neavând temelie şi fiind o construcţie din nuiele, când s-a săpat, o parte din cămin s-a dărâmat. Constructorul va aplica a doua soluţie dată de proiectant. Va reconstrui clădirea dar va trebui să se încadreze în suma de bani stabilită în urma licitaţiei. Licitaţia a fost făcută de către Compania Naţională de Investiţii. Noi nu avem ce face. Noi am pus la dispoziţie căminele şi aşteptăm finalizarea lucrărilor pentru a le prelua”, a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

În ceea ce priveşte căminul de la Răchiţi, lucrările sunt în grafic, urmează să se înlocuiască acoperişul. Reprezentanţii primăriei estimează că în primăvară vor fi finalizate lucrările.

camin prabusit rachiti

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad