Connect with us

National

ANCHETĂ PENALĂ după VOTUL din DIASPORA. Livia Stanciu: Se putea da o ordonanţă de urgenţă

Published

on

sectie de vot diaspora foto hotnews

Preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, a făcut, în această dimineaţă, o serie de declaraţii referitoare la organizarea alegerilor din străinătate. Se impune anchetă pentru scrutinul din Diaspora, spune aceasta, întrucât exista bază legală pentru înfiinţarea de noi secţii de votare.

În acelaşi timp, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat că au existat foarte multe sesizări privind modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale, încă din primul tur.
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, astăzi, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din Diaspora.

“Au fost foarte multe sesizări privind modul în care au fost organizate alegerile, încă din primul tur. S-a început urmărirea penală cu privire la fapta de împiedicare a exercitării dreptului la vot. Cele mai multe sesizări sunt venite din partea unor persoane. Altele sunt din partea unor istituţii. Plângerile sunt împotriva miniştrilor şi a celor care au organizat alegerile”, a declarat Tiberiu Niţu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad