Connect with us

National

Patriarhul Daniel şi cotirea ideologică: „În istoria poporului român, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru“

Published

on

patriarhul daniel foto adevarul

Liderul Bisericii Ortodoxe Române a formulat o declaraţie cu „schepsis“ imediat după ce a ieşit din secţia de votare, în seara zilei de 16 noiembrie, după ce a evitat să comenteze în ultimele două săptămâni acuzaţiile de implicare în campania electorală a clericilor ortodocşi.

Campania electorală pentru desemnarea preşedintelui României a consemnat implicarea fără precedent a clerului Bisericii Ortodoxe Române în lupta politică. Fie că au rostit făţiş în faţa enoriaşilor numele candidatului PSD, Victor Ponta, sau doar iniţialele formaţiunii politice din care acesta provine, preoţii ortodocşi implicaţi au dat mereu argumentaţiei o tentă naţionalistă. În ciuda nenumăratelor exemple aduse la cunoştinţa opiniei publice, probate cu înregistrări audio sau video, oficialii Bisericii Ortodoxe Române, prin vocea purtătorului de cuvânt, Constantin Stoica, au negat că ar fi vorba despre implicare instituţională. Patriarhul Daniel a stat în umbră în această perioadă şi nu a răspuns acuzaţiilor lansate împotriva BOR.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad