Connect with us

Politica

Comunicat PSD Botoşani: Suspiciuni de turism electoral în satul lui Şoptică

Published

on

biciclisti

PSD Botoşani anunţă că deţine informaţii potrivit cărora există posibilitatea ca în satul Smârdan din comuna Suharău, să se voteze în mod fraudulos pe listele speciale.

Astfel, într-un sat în care există 661 de persoane cu drept de vot, înscrise pe listele electorale permanente, nu mai puţin de 127 de persoane au venit să voteze pe listele suplimentare, într-o singură secţie de votare. Satul Smârdan din comuna Suharău este satul natal al deputatului PNL, Costel Şoptică.

Social-democraţii botoşăneni atrag atenţia asupra faptului că există suspiciuni cu privire la legalitatea voturilor celor înscrişi pe listele suplimentare, fiind puţin probabil ca într-un sat să existe 127 de persoane aflate în tranzit, în ziua votului.

PSD Botoşani atrage atenţia celor care încearcă să voteze de mai multe ori în mai multe localităţi că acest fapt reprezintă infracţiune, şi potrivit Codului Penal şi Legii 370 din 2004 privind alegerea Preşedintelui României, această faptă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad