Connect with us

National

Au început alegerile! În Noua Zeelandă a votat primul ROMÂN. În Munchen românii s-au aşezat la coadă încă de sâmbătă

Published

on

paris alegeri

Românii din străinătate au început deja să voteze în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României. Prima secţie de votare deschisă este cea din Noua Zeelandă (Auckland), urmată, conform fusului orar, de cele din Australia.

Noua Zeelandă: La prima secţie de votare deschisă în diaspora a votat şi primul român. Numele său este Dan Coroian-Vlad, originar din Cluj. Iată mesajul românului scris pe pagina sa de Facebook la puţin timp după ce a votat:

„6.45. Auckland, New Zealand E 1-0 ! Mândru ca sunt român. De fapt sunt mândru că sunt primul român din lumea asta care are şansa şi privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoţiei, corupţiei, minciunii, aroganţei, anormalului”, a scris Dan Coroian-Vlad, pe Facebook. „Vreau doar un pic de normalitate şi certitudinea că nu ne îndreptam din nou în direcţia greşită. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus să renunţ în favoarea unui trai decent”, a mai notat Dan Coroian-Vlad pe pagina sa de Facebook.

După ce numeroşi români din străinănate nu şi-au putut exercita dreptul de vot în primul tur, din cauza cozilor formate la secţiile de votare, mai mulţi cetăţeni români care trăiesc în diaspora au fost de acord să devină voluntari în marile capitale europene pentru ca procesul electoral să se desfăşoare fără probleme.

Munchen: În marele oraş german, românii din diaspora au ajuns la secţiile de votare înarmaţi cu periuţe de dinţi. „La coadă la Munchen, cu periuţele. Cine ştie cât vom sta până vom vota”, este mesajul postat de Mădălina Roşca, pe pagina sa de Facebook. „Sunteţi eroi, o generaţie fără frică, vă iubim că sunteţi fraţii noştri”, este doar unul dintre comentariile românilor la această fotografie.

Mai mulţi voluntari îşi ajută compatrioţii să voteze

De exemplu, în capitala Franţei, peste 30 de voluntari au decis să îşi ajute compatrioţii să completeze eficient şi rapid declaraţiile pe propria răspundere.

Citeste mai mult pe Adevărul.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad