Connect with us

Administratie

Halele de legume, lactate şi carne din Piaţa Centrală rămân neîncălzite

Published

on

hala lactate)

Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în halele din Piaţa Centrală a municipiului Botoşani vor fi nevoiţi să îndure frigul şi în această iarnă. Aceste hale nu sunt racordate la sistemul central de încălzire şi nici nu dispun de o altă sursă.

Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv, societate care administrează Piaţa Centrală, spune că în proiect aceste hale nu au fost prevăzute cu instalaţie de încălzire iar acum ar fi dificil de realizat o astel de investiţie.  Proiectantul a considerat că produse alimentare s-ar deteriora dacă în aceste hale ar fi o temperatură mai ridicată şi din acest motiv nu s-a prevăzut o instalaţie de încălzire.

„Din proiect, respectivele spaţii nu au fost prevăzute cu încălzire. Ca să păstrezi legumele şi fructele la o anumită prospeţime, ai nevoie de o temperatură de 15 grade. La boxele de carne, temperatura nu are voie să crească peste 12 grade în camera de tranşare  şi peste 15 grade în camera de vânzare. De asta am făcut şi instalaţia de răcire”, ne-a spus Siomin Drelciuc, director Urban Serv.

În cazul în care se va decide introducerea unui sistem de încălzire, cel mai probabil, halele din Piaţa Centrală vor fi racordate la sistemul centralizat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad