Connect with us

Cultura

Sâmbătă la Teatrul Mihai Eminescu: ”Hai să ne despărţim”

Published

on

teatru haisanedespartim

Teatrul Mihai Eminescu a programat pentru sâmbătă după amiază, de la ora 18.00, la CASA TINERETULUI BOTOȘANI, spectacolul ”Hai să ne despărţim”, de ION SAPDARU, regia artistică ION SAPDARU şi scenografia MIHAI PASTRAMAGIU.

Distribuția: Volin Costin, Sorin Ciofu, Mihai Donţu, Valentin Popa, Gheorghe Frunză, Lidia Uja, Bogdan Muncaciu, Irina Mititelu, Mirela Nistor, Alexandru Dobynciuc, Ioan Crețescu, Petruț Butuman, Ioan Ciofu.

Ion Sapdaru despre” Hai să ne despărţim”

„Punctul de pornire al acestei piese a fost un site al unui cetățean german căruia i-a venit ideea să înființeze o agenție de … despărțiri. Inspirația i-a venit observând flagelul vremurilor noastre – noncomunicabilitatea interumană. Așadar individul merge la persoana vizată și o informeză despre hotărârea partenerului de a se despărți. Agentul „despărțitor” încasează suma pentru prestație și afacerea merge perfect! Asta, în Germania – rece, snoabă dar … civilizată !
Am încercat să fac un exercițiu de imaginație gândindu-mă ce s-ar întâmpla dacă ar înființa cineva o astfel de firmă în spațiul nostru balcanic. Un spațiu unde temperamentele se rostogolesc neîngrădit, ca Vodă prin lobodă, unde veste divorțului sau a despărțirii este un șoc major.
Pe această pistă am pornit imaginând șapte despărțiri spectaculoase, dar și comice.
Piesa este un studiu psihologic al temperamentului balcanic confruntat cu un eveniment extrem de dificil și care se poate întâmpla oricui – despărțirea.
Despărțirea este un pas firesc al omului care ajunge la capătul unui drum în viața sa. O hotărâre curajoasă, încărcată de o multitudine de probleme apărute în urma acestei decizii. În cele mai dese cazuri, partenerul părăsit nu dorește să închidă capitolul respectiv, și de aici … conflictul. Evident, cu toate implicațiile dramatice și ilare!
Hai să ne despărțim este o comedia amară, țesută pe fundalul antagonismului vieții noastre moderne! ”

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad