Connect with us

Evenimente

Tinerii din Botoşani au ieşit în stradă. VEZI motivul FOTO

Published

on

tineri protest (8)

Peste 100 de tineri din municipiul Botoşani au ieşit în această seară în stradă şi au manifestat împotriva modul în care Guvernul Ponta a organizat primul tur al alegerilor prezidenţiale. În acelaşi timp, ei au solicitat politicienilor să acorde mai multă atenţie tinerilor.

Acţiunea a fost iniţiată de câţiva tineri care au promovat-o pe reţelele de socializare. În jurul orei 16.30, peste 100 de tineri s-au întâlnit la monumentul Răscoalei de la 1907 după care au plecat într-un marş pe Pietonalul Unirii, Cuza Vodă şi Marchian.

„Scopul este să ne alăturăm celorlalte grupuri din ţară. Mereu tinerii sunt criticaţi că nu se implică în campanii, în politică, în acţiunile civice. Vrem să arătăm că avem forţă şi cu tinerii nu ne putem juca. Prin aceată acţiune arătăm dorinţa noastră de a ieşi la vot şi de a fi alături de cei din diaspora care nu au avut condiţii necesare de a participa la procesul electoral din 2 noiembrie. Încă un motiv pentru care ne-am adunat astăzi aici este acela că tinerii au dreptul la nivel de trai mai bun, locuri de muncă, condiţii decente şi nu doar promisiuni deşarte. Nu facem nicio declaraţie politică, nu atacăm pe nimeni. Prin manifestaţia noastră vrem să arătăm că suntem dornici să schimbăm ceva”, ne-a spus Huţanu Felician Viorel, fost lider al studenţilor din Iaşi timp de trei ani şi vicepreşedinte în Federaţia Uniunii Studenţilor din România.

La acţiune au fost şi câţiva membri ACL care şi-au manifestat sprijinul pentru Klaus Iohannis.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad