Connect with us

Politica

Premierul Ponta anunţă creşterea PIB înainte de publicarea oficială a datelor de către INS. Şeful Institutului: Datele nu au fost transmise prim-ministrului

Published

on

ponta16mai

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seara, la B1TV, în cadrul dezbaterii cu Klaus Iohannis, date privind evoluţia economică din trimestrul al treilea, dar şi revizuirea datelor pentru primul trimestru din 2014, cu două zile înainte de publicarea lor oficială de către Institutul Naţional de Statistică (INS). Andrei Tudorel, şeful INS, spune că datele nu au fost transmise premierului.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seara, în dezbarea cu prezidenţiabilul Klaus Iohannis că Institutul Naţional de Statistică (INS) va anunţa vineri o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de peste 1% în trimestrul al treilea, dar şi recalcularea evoluţiei PIB în primul trimestru, ceea ce va demonstra că România nu a fost în recesiune. Potrivit principiilor fundamentale ale statisticii oficiale, INS este o instituţie independentă, imparţială şi obiectivă, „profesionistă şi transparentă, prin care toţi utilizatorii sunt trataţi echitabil“. De unde ştie premierul Ponta cum arată datele pe care INS le va publica vineri?

Citeste mai mult pe Adevarul.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad