Connect with us

Sanatate

Deputatul PSD Tamara Ciofu: Proiectul pentru spitalul de îngrijiri paleative intră în linie dreaptă

Published

on

ciofu

Deputatul PSD, Tamara Ciofu anunţă demararea demersurilor pentru construcţia unui nou spital în municipiul Botoşani, destinat recuperării şi îngrijirii paliative bolnavilor cronici. Construcţia noului spital va fi finanţată din fondurile Companiei Naţionale de Investiţii, în cadrul unui program naţional. Noul spital va avea o capacitate de 141 de paturi şi va veni în sprijinul bătrânilor cu boli cronice care au nevoie de îngrijire specializată.

„Spitalul pentru recuperare şi îngrijiri paliative este aştepat de foarte mult timp în Botoşani. Avem o populaţie în îmbătrânire, avem mulţi bătrâni în tot judeţul care au nevoie de asistenţă specializată, de un sprijin din partea statului iar acest spital de îngrijiri paliative va răspunde acestor nevoi. Spitalul va avea o capacitate de 141 de paturi si va trata pacienţii cu probleme neurologice şi locomotorii.”, a declarat deputatul PSD, Tamara Ciofu.

Primul pas pentru construirea noului spital a fost predarea amplasamentului pe care va fi construit, prin Hotărârea de Consiliu Local din 23 octombrie 2014. Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, CNI va prelua terenul pe care va fi amplasat noul spital, însă acesta va rămâne în proprietatea autorităţilor locale.

La începutul aceste săptămâni, oficiali ai Primăriei Botoşani au livrat studiul geotehnic şi măsurătorile topografice, urmând ca luni, 17 noiembrie, proiectantul contractat de către Compania Naţională pentru Investiţii să facă măsurători la faţa locului pentru demararea construcţiei spitalului nou. În urma vizitei sale la Botoşani, proiectantul va întocmi studiul de fezabilitate până la sfârşitul anului în curs. Proiectul, în valoare de peste 6 milioane de lei, va fi trimis spre aprobare către Guvernul României.

„Demersul de a construi un nou spital în Botoşani trebuie să fie susţinut de toţi parlamentarii noştri, pentru că este un proiect extrem de important pentru comunitate. În fond, asta înseamnă Guvernare pentru Botoşani. Ne bazăm şi pe sprijinul guvernului PSD-UNPR-PC, care până acum a arătat că îi pasă de botoşăneni. Am stabilit punţi de legătură cu Ministerul Sănătăţii, am trimis un memoriu şi sunt ferm convinsă că vom avea succes. Noul proiect”, a încheiat Tamara Ciofu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad