Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD. Marea majoritate a botoșănenilor votează cu Victor Ponta în turul II

Published

on

campanie prezidentiale psd3

Aproape două treimi dintre botoșănenii cu drept de vot declară că vor pune ștampila pe Victor Ponta la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de Președinte al României, se arată într-un sondaj de opinie realizat la nivelul județului Botoșani.

Acceași firmă care a anticipat victoria categorică a candidatului PSD în primul tur de scrutin estimează că în finala alegerilor prezidențiale Victor Ponta va fi votat de 62,2% dintre alegătorii botoșăneni care se vor prezenta duminică la vot. În schimb, Klaus Iohannis ar primi doar 37,8% din voturile valabil exprimate.

Diferența dintre cei doi candidați după încheierea votării în ziua de duminică ar urma să fie de cel puțin 24 de puncte procentuale, la nivelul județului Botoșani.

Scorul mare al lui Victor Ponta este determinat de faptul că peste 90% dintre botoșănenii care au o părere bună și foarte bună despre guvernare îi vor acorda votul primului ministru.

Ponta ia două treimi din voturile necalificaților

De asemene, Victor Ponta va primi în turul al doilea peste două treimi din voturile acordate candidaților necalificați, inclusiv de la cei care i-au fost adversari declarați în primul tur, cum ar fi Elena Udrea sau Monica Macovei.

Mai puțin alegători în turul al doilea?

Dintre cei care au susținut un candidat în primul tur de scrutin, 5,6% declară că nu vor vota cu niciunul dintre cei doi finaliști ai competiției prezidențiale.

De asemenea, în turul doi crește numărul nehotărâților, 4,6% dintre botoșăneni afirmând că nu pot indica încă o opțiune între Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Sondajul a fost realizat, la comanda PSD Botoșani, de către PIAR MEDIA, în perioada 17-20 octombrie 2014, pe un eșantion de 1.103 persoane cu drept de vot și cu domiciliul pe raza județului Botoșani. Marja de eroare este de ±3%.

(Acest material aparține PSD Botoșani)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad