Connect with us

Politica

PSD Botoşani: Ce fel de preşedinte ar fi Klaus Iohannis dacă ar lupta doar pentru o parte din români?”

Published

on

psd sediu

PSD Botoşani arată că Biroul Electoral Central, în eventualitatea în care dispune suplimentarea secţiilor de votare pentru turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale pentru diaspora, ar trebui să aplice aceelaşi măsuri şi pentru secţiile de votare din ţară.

Până în prezent, la mai puţin de o săptămână până la ziua votului, BEC a emis o hotărâre şi un comunicat fără caracter legal, deci fără posibilitatea de a opera schimbări la nivelul organizării alegerilor sau de a suplimenta numărul de secţii de votare.

În schimb, PSD Botoşani atrage atenţia că guvernul Ponta a luat măsurile logistice pe care le avea la dispoziţie încă din primul moment, pentru ca toţi cetăţenii României să îşi poate exercita dreptul la vot în cele mai bune condiţii. Astfel, pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, pentru românii din diaspora care nu au putut vota, se va dubla numărul de cabine şi ştampile de vot, aceştia vor putea descărca online şi completa în avans declaraţia pe proprie răspundere necesară votului în altă secţie de votare decât cea la care alegătorul este arondat, şi se va dubla personalul care asigură buna desfăşurare a votului.

Cei de la PSD Botoşani mai susţin că dacă totuşi, prin excepţie de la lege, BEC sau guvernul ar avea posibilitatea de a crea secţii noi de votare în diaspora, atunci măsura ar trebui să fie aplicată, fără discriminare şi în ţară, nu numai în afara ţării. Având în vedere că există zone ale ţării unde s-au produs aglomerări spre finalul votării, atunci, în mod logic, şi în ţară ar trebui suplimentate secţiile de votare.

„Domnul Iohannis şi cei de la PDL şi PNL alimentează un subiect artificial. Dacă din punct de vedere legal s-ar putea crea secţii noi de votare, atunci ar trebui să se facă nu numai în diaspora ci peste tot în ţară. Klaus Iohannis vrea să dea senzaţia că se luptă pentru drepturile celor din afară, însă îi uită complet pe românii din ţară. Ce fel de preşedinte ar fi Klaus Iohannis dacă ar lupta doar pentru o parte din români?”, a declarat vicepreşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad