Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD. Oamenii lui Iohannis din Botoșani îi ceartă pe alegători

Published

on

psd sediu

Oamenii lui Iohannis din Botoșani sunt  nervoși că locuitorii din județ nu votează cu cel pe care îl susțin în competiția pentru funcția de Președinte al României.

Chiar înainte de desfășurarea primului tur, mai marii Alianței Răului au pedepsit peste 250.000 de botoșăneni pentru simplu fapt că aveau primar de altă culoare politică. Având controlul majorității în Consiliul Județean, Cătălin Flutur de la PDL și Florin Țurcanu de la PNL au decis ca din fondurile județului provenite din rectificarea bugetară, 10 localități să nu primească nimic, iar alte 17 să primească în batjocură sume absolut derizorii.

Fostul primar din municipiul Botoșani își lasă orașul fără bani

Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoșani a hotărât să se răzbune pe locuitorii orașului pentru că nu îl susțin pe Iohannis. Chiar înainte de primul tur de scrutin a hotărât împreună cu liberalii din Consiliul Județean ca la municipiu să aloce suma de….. 2.000 de lei, adică mai puțin decât un salariu mediu pe economie. Dacă ne raportăm la cei 113.000 locuitori ai municipiului, rezultă că fiecărui botoșănean i-ar reveni 1,7 bani din suma alocată de fostul lor primar Cătălin Flutur. În același timp, comuna Ungureni cu 6.800 de locuitori, dar cu primar PNL, a primit de 100 de ori mai mult, respectiv 200.000 de lei, rezultând o cotă de 30 de lei pe cap de locuitor.

Florin Țurcanu lovește în cei care l-au votat sub sigla USL

Președintele CJ, Florin Țurcanu, nu a ținut cont că între cei 250.000 de locuitori sancționați că nu îl susțin pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale se numără și foarte mulți cetățeni care l-au votat în 2012, când a candidat la șefia județului sub sigla USL.

Prim-vice PNL spune că „botoșănenii votează prost”

Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Sorescu, membru în Alianța Răului și susținător de frunte al lui Klaus Iohannis în Botoșani, a afirmat nici mai mult, nici mai puțin, că botoșănenii votează prost. „Din păcate, noi, botoșănenii, votăm prost și trebuie să o spun de fiecare dată”, a declarat Sorescu.

Reprezentantul PNL a omis să precizeze dacă botoșănenii au votat la fel de prost la alegerile locale și parlamentare din 2012, când au ales un senator și doi deputați de la PNL și mai mulți primari în județ, care atunci au candidat sub sigla USL, împotriva actualilor parteneri ai liberalilor din Alianța Răului PDL-PNL.

Primărița cu limuzine de lux, supărată pe alegătorii săraci

O altă declarație insultătoare la adresa alegătorilor din Botoșani a venit din partea primăriței comunei Mihai Eminescu, Aneta Gireadă, care a dat vina pe cei săraci pe rezultatul slab obținut de Iohannis în județul Botoșani.

„Din punctul meu de vedere, aceste lucruri vin din nivelul de trai. (…) Am persoane care au locuit în Timișoara la rude, în Arad și spun că o duc mai bine, că nivelul lor de trai este mai ridicat. Cei de acolo au votat Iohannis, noi am votat cu Ponta. Nu le poți impune”, a spus Aneta Gireadă, care s-a făcut că a uitat că măsurile care au sărăcit populația județului, cum ar fi tăierile de venituri și creșterea TVA, au fost luate de cei din PDL care acum îi sunt colegi în Alianța Răului PNL-PDL.

Pe de altă parte, mergând pe raționamentul Anetei Gireadă, e firesc ca dânsa să-l susțină pe Iohannis, dacă avem în vedere că are două limuzine de lux – un Audi A6 și un BMW X5 – spre deosebire de toți „săracii care votează cu Ponta”.

(Acesta este punctul de vedere al PSD Botoșani)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad