Connect with us

Administratie

Mii de hectare de pădure câştigate în instanţă de Direcţia Silvică

Published

on

padure copac taiat

Judeţul Botoşani nu este în pericol de a rămâne fără păduri aşa cum s-a întâmplat în alte zone ale ţării unde s-au făcut retrocedări ilegale după care noii proprietari au mii de hectare de pădure. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Direcţiei Silvice Botoşani.

În ultimii ani au fost mai multe cereri de retrocedare a unor suprafeţe de pădure din judeţul Botoşani dar unele dintre ele au fost respinse de către instanţă iar respectivele suprafeţe au rămas în proprietatea statului român. La ora actuală, din cele 56.000 de hectare de pădure din judeţul Botoşani, circa 12.000 de hectare sunt în proprietate privată iar restul sunt în proprietatea statului român.

„Am avut câteva solicitări de retrocedări dar în mare parte s-au finalizat. Este vorba de Liceul Başotă şi încă o persoană care au solicitat suprafeţe ceva mai mari. S-au respins acţiunile. Liceul Başotă a mai solicitat vreo 2000 de hectare de pădure. Noi am demonstrat că ei nu au dreptate şi au pierdut. Hotărârea este irevocabilă. În judeţul Botoşani nu avem cazuri similare celor din ţară. A fost o perioadă la începutul anilor ’90 când s-au făcut anumite defrişări. Între timp, lucrurile s-au aşezat. Am făcut controale atât în pădurile de stat cât şi în cele private. Cu excepţia cantonului de la Agafton unde partea de nejustificare este de 18-19 metri cubi, nu avem probleme. Din acest punct de vedere stăm foarte bine faţă de alte judeţe”, ne-a spus Gheorghe Rusu, directorul Direcţiei Silvice Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad