Connect with us

Sanatate

Zeci de copii ajung săptămânal la spital cu probleme ale coloanei vertebrale. VEZI MOTIVUL

Published

on

elevi ghiozdane scoala (3)

Medicii trag un semnal de alarma. Avem cele mai multe cazuri de scolioza, dar si cele mai grave de deformari ale coloanei in randul scolarilor. Pozitia in banca sau la calculator, dar si ghiozdanele grele le fac foarte mult rau micutilor. Mai mult, situatia este agravata si de faptul ca multi elevi nu participa la orele de sport.

Manuale, culegeri, penare, caiete speciale de teme. Rechizite carate zilnic de elevi in ghiozdane, totul in numele educatiei. Ce se castiga la capitolul stiinta se pierde insa la capitolul sanatate. Nu e de mirare, ca zeci de elevi ajung in fiecare saptamana la kinetoterapie, pentru ca au probleme cu coloana vertebrala. Situatia este alarmanta, iar medicii vin cu recomandari.

“Sunt foarte multe cazuri si avem copii care incepand din clasa I vin la recuperare din cauza greutatii foarte mari a ghiozdanului pe care il poarta in spate. Apar deficiente de postura vertebrala, scolioze, cifoze din cauza ghiozdanelor supraincarcate.Sau sunt elevi care poarta ghiozdanul pe un umar, sau pe celalalt si atunci apar dezechilibre si de aici scolioze sau deformari costale la un moment dat”, a declarat Petru Horbaniuc, asistent coordonator baza de tratament pediatrie.

elevi ghiozdane scoala (15)

Greutatea potrivita pentru spatele unui copil nu trebuie sa depaseasca 10% din masa corporala a acestuia. Cum majoritatea elevilor inscrisi in clasele primare au o greutate medie de 20 de kilograme, rucsacul pentru scoala nu trebuie sa cantareasca,in principiu, mai mult de doua kilograme.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad