Connect with us

Politica

VEZI cum justifică deputatul Gireadă eşecul din comuna Mihai Eminescu şi colegiul Flămânzi: „Pe noi ne-a tras în jos şi asocierea cu PDL”

Published

on

verginel gireada

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, Alianţa Creştin Liberală a obţinut rezultate foarte slabe în comuna Mihai Eminescu şi oraşul Flămânzi, două fiefuri PNL, unde la alegerile europarlamentare liberalii au câştigat la o diferenţă mare faţă de celelalte formaţiuni. Atât în comuna Mihai Eminescu cât şi în colegiul Flămânzi campania electorală a fost coordonată de către deputatul PNL Verginel Gireadă, cel care până în prezent nu a pierdut niciun rând de alegeri de când se află în primul rând al liberalilor botoşăneni. În oraşul Flămânzi, liberalii au câştigat alegerile europarlamentare la o diferenţă de 20 de procente faţă de PSD. În primul tur al alegerilor prezidenţiale, PNL a obţinut cu 18% mai puţin decât PSD, rezultatul înregistrat fiind o surpriză inclusiv pentu social democraţi. Nici în comuna Mihai Eminescu lucrurile nu au stat prea bine. Klaus Iohannis a obţinut 29,79% în timp ce Victor Ponta a luat 45,75%.

Deputatul Verginel Gireadă, fost priar al comunei Mihai Eminescu pune acest eşec pe faptul că multe voturi s-au dus către Tăriceanu, Vadim sau Dan Diaconescu dar în acelaşi timp el susţine că aşa a fost curentul. „Mai este şi un tur doi. Sunt bătrâni care efectiv nu au ştiut unde să pună ştampila. Dacă au şi ungurii voturi, vă daţi seama cum s-a votat. La Mihai Eminescu au fost 153 de voturi Tăriceanu, 167 Vadim Tudor, 124 Udrea, 150 Dan Diaconescu, 25 Hunor. Iohannis a luat 1000 de voturi la Mihai Eminescu. Nu sunt cinci voturi. Am fost peste tot, am dat matreriale, s-a muncit, asta este opţiunea omului. Într-o comună, primarul sfinţeşte locul. Aşa a fost curentul. Au ieşit oameni care nu au fost niciodată la vot. Le-a dat cupoane cu ajutoarele de la Uniunea Europeană ca să-i păcălească. Au venit a doua zi cu cupoanele la primărie şi cereau ajutoarele. Ajutoarele de la Uniunea Europeană vin în decembrie sau ianuarie. Au mărit preţul la motorină, au pus impozit pe teren, la anul măresc impozitul pe maşină şi casă şi le dă în schimb 35 de lei la pensie. PSD-ul a ieşit în toate secţiile de votare din judeţ. De ce?Omul îţi spune DA dar până la urmă votează cu cine vrea”, a afirmat deputatul Verginel Gireadă.

„PDL-ul nu prea s-a implicat”

Parlamentarul PNL dă acum vina pe PDL pentru eşecul pe care l-a suferit. Gireadă susţine că democrat liberalii nu s-au implicat suficient în această campanie electorală şi că voturile PDL s-au dus către Elena Udrea şi Monica Macovei.

„S-a discutat cu oamenii. În faţă îmi spuneau ce vreau să aud iar în spate nu au votat cu Iohannis. Aşa au văzut ei la televizor că Ponta e mai bun. Am discutat cu primarii şi mi-au spus că nu au crezut că oamenii nu o să-i urmeze. Ăsta e curentul. A fost valul cu USL. Se putea pune un blot de paie şi ieşea deputat sau senator. Pe noi ne-a tras în jos şi asocierea cu PDL. PDL-ul nu prea s-a implicat. Voturile de la PDL au mers la Udrea şi Macovei. Voturile noastre le-am păstrat. Din 2004 şi până acum am avut la toate alegerile 23-24%. Cele 10-15% ale PDL-ului au mers la Udrea şi Macovei”, a mai afirmat deputatul PNL.

„Nu o să-i batem dar rezultatele vor fi apropiate”

Gireadă este convins că în turul doi al alegeriulor prezidenţiale, diferenţa nu va fi la fel de mare. El este conştient că ACL nu poate obţine mai multe voturi decât PDL dar vrea un procent mai bun decât în primul tur.

„La nivelul judeţului Botoşani va fi greu de câştigat. Să fim conştienţi şi noi că ăsta este judeţul. Acceptăm realitatea. Rezultatele vor fi apropiate. Nu o să-i batem dar rezultatele vor fi apropiate. Contează şi cu ce mesaj va veni pe televiziunile centrale şi cum va fi perceput Iohannis. Dacă vine cu nişte chestiuni punctuale şi îi spune ceea ce nu a făcut, Ponta va avea o problemă. Ai doi ani de zile în care ai promis şi nu ai făcut aia, nu ai făcut cealaltă”, a conchis Gireadă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad