Connect with us

Evenimente

Transporturi de ţigarete de contrabandă, în valoare de peste 60.800 lei, depistate de poliţişti

Published

on

tigari in masina3

La data de 05.11.2014, în jurul orei 13.50, poliţiştii din comuna Coțușca au oprit în trafic, pe DJ 282, un autoturism înmatriculat în Franța, care rula pe direcția Rădăuți Prut – Drăgușeni, fiind condus de un bărbat de 46 ani, din municipiul Botoșani.

Poliţiştii au efectuat controlul autovehiculului, prilej cu care au fost găsite 112.500 țigarete (5.625 pachete) de proveniență Republica Moldova, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative.

Autoturismul utilizat la transportul ţigaretelor a fost indisponibilizat la sediul Poliției orașului Darabani.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore în arestul IPJ Botoşani, faţă de conducătorul autovehiculului, urmând ca astăzi, 06 noiembrie a.c., pe numele acestuia să fie formulată propunere de arestare preventivă.

Tot ieri, în jurul orei 11.00, un bărbat de 50 ani, din comuna Dîngeni, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe un teren din extravilanul localităţii Răchiţi, judeţul Botoşani.

Acesta transporta 4.000 de ţigarete (200 pachete), de proveniență Republica Moldova, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.

În cele două cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad